KLASSER I FEBRUARI & MARS
Yoga med Mari igen i Form holistics mysiga lokal!

Bokning: maila namn, fullständig adress och mobilnummer till info(at)satyayoga.nu
Ta med egen yogamatta (enklare mattor finns att låna). Block samt en filt/deltagare finns att låna.
Tider och priser (priser inom parentes är för våra Klassbanksmedlemmar)
TO 15/2 kl. 18.45 – 20.30: Lymfmassage & Yinyoga 105 min – 300 kr (250 kr) – FÅTAL PLATSER KVAR
LÖ 17/2 KL. 9.30-11.30: Meditation & Slow Flow 120 min- 360 kr (300 kr) – INSTÄLLD
TO 14/3 KL. 18.30-20.30: Slow Flow & Yoga Nidra 120 min – 360 kr (300 kr) – NÅGRA PLATSER KVAR
Bokning är bindande men du kan överlåta din plats vid behov.

JULYOGA I KNIVSTA! – ALLA KLASSER FULLBOKADE

Bokning: maila namn, fullständig adress och mobilnummer till info(at)satyayoga.nu
Ta med egen yogamatta och två filtar (ett fåtal enklare mattor och fleecefiltar finns att låna).
Tider och priser (priser inom parentes är för våra Klassbanksmedlemmar)
SÖ 17/12 kl. 18.30-21.00: Långklass Yin & Yoga Nidra 120 min – 360 kr (300 kr*)
TO 21/12 kl. 18.00-19.15: Shake the Dust 75 min – 200 kr (170 kr*)
LÖ: 6/1 kl. 9.30-11.15: Meditation & Authentic Flow 105 min – 300 kr (250 kr*)
Bokning är bindande men du kan överlåta din plats vid behov.


SISTA TIDEN I SPACET <3
Studion stänger för gott till hösten och datumet för sista klassen är lördagen den 12 augusti. Uppdaterat augustischema hittar du HÄR. Vi håller en sista medlemseftermiddag/kväll för Dig som vill komma och ta farväl av allas vårt fina space på söndagen den 13 augusti. Bokning behövs till medlemskvällen så vi vet hur mycket snacks vi behöver förbereda.
Hösten då? Klassbanken blir kvar till åtminstone april 2024 (Info om prissättning kommer inom kort) och Mari och Katja kommer att hålla onlineklasser utifrån intresse och ork. Det blir även några klasser i någon lokal i Knivsta där vi kan ses då och då. Håll utkik på våra sociala medier och nyhetsbrev. Elever som fortsätter med klassbanken får förtur till dessa klasser.

HELGRETREAT – TEMA ENERGI 30/6 – 1/7 (fre kväll – sön em)
FULLBOKAD
500 KR EARLY BIRD RABATT T O M 22/5 KL. 22!*
Återhämtning och energipåfyllning i form av vila i stillhet och i rörelse, egenlymfmassage, reflektion över ”energiekonomi” samt påfyllning av välmåendekontot i form av mysigt häng i en mindre grupp och massor av näringsrik mat. Rörelseklass och Yoga Nidra på fredag kväll, övernattning hemma och du får med dig en näringsrik frukost att njuta av hemma på lördag morgon innan du återkommer till studion för en heldag av energipåfyllning.
Mer info om dagen HÄR.
* 300 kr rabatt för Dig med Resten av tiden medlemskap!

DAGSRETREAT – YOGA FÖR STRESSREDUCERING 18/6
300 KR EARLY BIRD RABATT T O M 17/5 KL. 22!*
Långvarig stress? Utmattningsproblematik? Oro och/eller stressrelaterad värk i kroppen? Saknar du något mer än stödsamtal i din stresshanteringsverktygslåda? Eller vill du ”bara” ge dig själv en dag full av vila och återhämtning för kropp och sinne? Det här är dagen för Dig. Två mjuka yogaklasser, egenmassage (myofascial release), näringsrik växtbaserad lunch samt rawfika ingår.
Mer info om dagen HÄR.
*150 kr rabatt för Dig med Resten av tiden medlemskap!

SOMMARSCHEMA OCH ÅRETS SOMMARYOGAKORTEARLY BIRD ERBJUDANDE T O M 4/5 KL. 22!
Nu är sommarschemat satt och vi kan lova att den sista yogasommaren i vårt mysiga space kommer att bli fantastiskt! Du hittar sommarschemat HÄR. Våra sommarmedlemskap med ett galet generöst EARLY BIRD ERBJUDANDE finns HÄR.

LÅNGKLASS 2H MYOFASCIAL YIN PÅ ANNANDAG PÅSK FINNS I BOKNINGEN
Varmt välkommen på denna ljuvliga långklass i populära Myofascial Yin! Vi praktiserar yinyoga varvat med egenmassage med speciella myofasciabollar. Kom ihåg att dricka ordentligt med vatten under dagen för bästa effekt. EARLY BIRD erbjudande 260 kr t o m sö 26/3 kl. 21 (300 kr vid senare anmälan). Endast 60 kr (100 kr) för Dig med Resten av tiden på Apoteksvägen medlemskap! Boka din plats HÄR.

ÄNTLIGEN – LYMFMASSAGE PÅ BEHANDLINGSMENYN!
Nu är Mari färdigutbildad lymfmassör och det finns tider att boka i HÄR.

Marserbjudande på en LYMFKUR! Kom på tre 90 min lymfmassage inom tre veckor, vardag dag mellan 10 och 14, betala för två! Sista datum för första behandling 31/3 för att ta del av erbjudandet.

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter ur kroppen. Behandlingen består av djupandning, strykningar och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, andning och tryck. Lymfmassage är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad. Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Tänk på att dricka ordentligt med vatten och/eller örtte före och efter behandlingen för bästa effekt!

NYBÖRJARKURS VÅGA YOGA START 11/4 FULLBOKAD
Är du helt ny med yoga? Har du provat yoga på egen hand? Eller var det länge sen du provade yoga? Detta är en kurs för dig. Vi träffas vid sex tillfällen i en mindre, trygg grupp där du får lära dig om vad yoga är för något, prova olika typer av yoga (Yin, Authentic Flow, Restorative och Shake The Dust), lära dig att använda yogaredskap utifrån dina individuella behov och få möjlighet att känna dig trygg i att gå på vanliga yogaklasser om du så önskar. Våga yoga helt enkelt.
NÄR? Sex tisdagkvällar 11/4 – 16/5 kl. 19.20-20.40
PRIS? Early bird 1399 kr vid anmälan senast sö 26/3 kl. 21, 1599 kr vid senare anmälan
ANMÄLAN? Maila till info@satyayoga.nu med namn, adress och mobilnummer. Anmälan är bindande men du kan överlåta din plats.
Mer info HÄR.

YOGA FÖR STRESSREDUCERING – KURSSTART 19/2
FULLBOKAD
Långvarig stress? Utmattningsproblematik? Oro och/eller stressrelaterad värk i kroppen? Saknar du något mer än stödsamtal i din stresshanteringsverktygslåda? Eller vill du ”bara” ha ett extra välgörande inslag i din (yoga)vecka utan att behöva boka veckovis? Det här är kursen för Dig.
Kursen bygger på bl a somatisk psykologi, inslag av nervsystemsreglering och Somatic Stress Release TM, embodied yoga (Yin, Restorative, Myofascial Yin och Soft Flow) och andningens anatomi. Utöver tio kurstillfällen á 100 min får du även tillgång till inspelat material med jämna mellanrum – enkla övningar du lätt kan väva in i din vardag hur den än ser ut för att förankra och förstärka kroppens förmåga att vara i det som är, oavsett vad som är.
Liten grupp för största möjliga trygghet och individuella anpassningar.
10 söndagkvällar (19 februari, 5, 12 & 26 mars, 2, 16 och 23 april samt 7, 14 och 28 maj kl.18.50-20.30).
Mer info HÄR, anmälan till info@satyayoga.nu

ÖPPET HUS DEN 3 OCH 4 JANUARI!
Kom och träffa Mari som driver studion och prata yoga och välmående, mumsa på rawfoodfika och te och prova på en yogaklass. Passa på och nyttja ditt friskvårdsbidrag eller kommunens presentkort på ett klipp- eller periodkort, en yogakurs i vår eller välgörande massagebehandling. Fina erbjudanden och en tävling bland alla som besökt oss!
Mer info HÄR, boka gratis prova-på klass HÄR.

DECEMBER 2022 – KOMMUNENS PRESENTKORT
Självklart kan du nyttja kommunens presentkort hos oss som betalning på klipp/periodkort, någon av vårens yogakurser eller välgörande massagebehandlingar! Maila oss till info@satyayoga.nu eller titta in på öppet hus den 15 eller 17 december.

2022-12-10
DEN INRE DJUPA ENERGIN – 2,5h WS I TRADITIONELL KINESISK MEDICIN MED LINA JARL
EARLY BIRD ERBJUDANDE T O M 27/11 KL. 21!
Nu är det säsongskifte i naturen. Energin hålls in, dras inåt, för att bevaras i kylan och mörkret. Praktiken under denna WS utgår från vattenelementet, vattnets förändring. Vatten kan flyta fram, frysa till och ånga iväg. Den berör din fantasi, förnimmelse och reflektion. Till vattnet hör njurarna, din essentiella bas, den djupa källan av energi i din kropp. Vattnet representerar också vintern, vila, stillhet, nervsystemet. Under denna workshop övar vi på att kontakta njurarna, djupt lyssnande och att följa flödet genom kropp och sinne. Du får även lära dig om traditionell kinesisk medicin och de cykler som lär oss att tillvarata vår energi. När njurarna vilar kan hjärnan få vila.

Under praktiken använder vi oss av gamla traditionella verktyg som Do-In, Qi gong och moderna sådana som somatics och yinyoga. Vi praktiserar det som ger stöd till oss genom njurvila, hjärnandning, det långsamma nervsystemet samt egenmassage. Under dagen är du även varmt välkommen på en prova-på behandling. Mer info HÄR, bokning HÄR. Inga förkunskaper behövs, varmt välkommen precis som du är!

Denna helg delar kroppsterapeuten Lina Jarl med sig av sin kunskap och visdom från sina tjugo år i fältet av rörelse, medvetenhet och närvaro genom dans, yoga, somatics, kampkonst, shiatsu och kinesisk medicin. Lina arbetar utifrån de fem förändringarna (jord, metall, vatten, trä, eld) för att stödja kroppen, psyket, känslorna; vår egna inre energi.

2022-11-20
WS HUMAN DESIGN & SHAKE THE DUST (2,5h) – EARLY BIRD ERBJUDANDE T O M 31/10 kl. 21!
Välkommen till en workshop som väver samman Human Design med rörelse i form av Shake the Dust och meditation! Kvällen börjar med en interaktiv och explorativ workshop med introduktion till Human Design. Inför workshopen tar du ut din egna unika Human Design karta och kan på så sätt också få en insikt i hur Human Design kan användas som ett praktiskt verktyg i personlig utveckling. Workshopen övergår sedan i en Shake the Dust rörelseklass och avslutas med en guidad meditation, allt skräddarsytt för att Du ska kunna integrera och smälta teoridelens insikter i hela dig.
Katja är kvinnan bakom Nourishyo – yogalärare och socionom som under de senare åren fördjupat sig i Human Design. Mer om Katja kan du läsa på www.nourishyo.se.
I priset ingår workshopen, dokumentation/kompendie, te samt lån av all behövlig utrustning.
Mer info HÄR, anmälan HÄR

2022-11-07 – 12-12
YOGAKURS FÖR STRESSREDUCERING – EARLY BIRD PRIS T O M 27/10 kl. 22!
FULLBOKAD
Långvarig stress? Utmattningsproblematik? Oro och/eller stressrelaterad värk i kroppen? Saknar du något mer än stödsamtal i din stresshanteringsverktygslåda? Det här är kursen för Dig.
Stressen bor i allra högsta grad i våra kroppar och enligt vår erfarenhet går det inte bara att prata och vila sig ur det. På denna kurs får du lära dig mer än ”det vanliga” om hur vår naturliga stressresponscykel fungerar, vad som faktiskt händer i kroppen vid stresspåslag på kort och längre sikt, vad du kan göra själv för att öka din motståndskraft och ditt toleransfönster samt hur du kan hitta vila i stillhet och i rörelse som stöttar din kroppshjärna på djupet, inte bara mot trötthet i stunden. Inspelade yogaklasser och meditationer samt en enkel övning att fortsätta med hemma varje vecka ingår i priset.
NÄR? 6 måndagkvällar 7 nov – 12 dec kl. 18.45-20.30
ANMÄLAN? till info@satyayoga.nu
PRIS? Early bird 1450 kr t o m 27/10 kl. 22, 1750 kr vid senare anmälan.

2022-10-06-09
5-årskalas 6-9 oktober!
SJUK? DELTA PÅ VECKANS UTLOTTNINGAR PÅ VÅRT INSTAGRAMKONTO!
Hela Knivstas yogastudio fyller 5 år och det ska vi fira riktigt ordentligt!
Gratis prova-på klasser fredag, lördag & söndag, boka HÄR
Öppet hus onsdag, lördag & söndag med utlottning av bl a klippkort på yoga samt en reikibehandling. Se schema HÄR.
20 % rabatt på behandlingar hos Mari (RDT, Reiki & Reikimassage) må-sö, boka HÄR.
– Medlemskväll på fredag – inställt p g a väldigt många sjuka, håll utkik för nytt datum!
20 % kalasrabatt på alla klippkort med koden KALAS20, valfri Tripulse överdel på köpet när du tecknar årskort (endast nyteckningar)
– Franziska från Tripulse fitness finns på plats på onsdag kl. 17-18, kom och träffa henne och prova deras fantastiska tränings/yogakläder!
30 % rabatt på allt från Tripulse för Dig som är eller blir medlem!
10 % rabatt på alla bokningar hos Green Table Massage som kommer in senast sö 9/10

2022-09-07
Ett rykande hett nyhetsbrev på temat närvaro i övergången till den mörka årstiden finns ute nu! Nyfiken? Läs nyhetsbrevet HÄR.

2022-09-07
Dagsretreat Andas 8/10 – EARLY BIRD ERBJUDANDE T O M 20/9!
Gamla invanda rörelse- och hållningsmönster, stress och känslominnen som lagrats i områden som har stor påverkan på våra andetag – axlar, nacken, skuldror, halsen, området kring hjärtat och lungorna, diafragman – begränsar oss från ordentlig syresättning och den lugn- och ro som mjuka naturliga andetag för med sig.
Vi praktiserar breathwork, släpper på stramhet och spänningar i bindväven, provar olika somatiska praktiseringar som kan hjälpa dig att hitta mer närvaro där just du behöver det för att andas mer naturligt och effektivt och vilar och landar i våra andetag i stillhet och rörelse. Inga förkunskaper behövs.
Mer info HÄR, anmälan till info@satyayoga.nu

2022-08-16
NYBÖRJARKURS VÅGA YOGA
FULLBOKAD
Är du helt ny med yoga? Har du provat yoga på egen hand? Länge sen du provade yoga? Detta är en kurs för dig. Vi träffas i en mindre, trygg grupp där du får lära dig om vad yoga är för något, prova olika typer av yoga (yin, authentic flow och restorative), lära dig att använda yogaredskap utifrån dina individuella behov och få möjlighet att känna dig trygg i att gå på vanliga yogaklasser om du så önskar. Våga yoga helt enkelt.
NÄR? Fyra måndagkvällar 29/8-19/9 kl. 18.30-20.30
PRIS? Early bird 1250 kr vid anmälan senast sö 21/8 kl. 21, 1495 kr vid senare anmälan
ANMÄLAN? Maila till info@satyayoga.nu med namn och mobilnummer. Anmälan är bindande men du kan överlåta din plats.
Mer info HÄR.

2022-06-29
Ett högaktuellt nyhetsbrev på temat VILA ute nu!
Känner du dig trött fast du sover tillräckligt? Då är det mycket möjligt att din kroppshjärna inte får tillräckligt mångsidig vila. I detta NYHETSBREV får du bl a läsa om vårt behov av olika typer av vila, tips på mikrovilor i vardagen, fina semestererbjudanden (bl a 20 % rabatt på klippkort t o m sön 3/7!) och vad som är på gång på studion till hösten. Gör dig en riktigt återhämtande sommar!

2022-06-27
Sommarkort v 26-33 ute i webshopen!
Nu finns resten-av-sommaren-kortet ute i webshopen. Yoga hur mycket du vill på våra ordinarie klasser på studion, på Kvarngården och via Zoom för endast 599 kr! Medlemskapet avslutas automatiskt. Som en trevlig bonus ingår även klassbanken med ett 60-tal inspelade klasser med tillhörande spellista så du kan ta med yogan till sommarstugan. Du köper kortet HÄR.

2022-05-30
Kvinnocirkel i sommarens och eldens tecken 30/6.
EARLY BIRD t o m 12/6!
Sommaren, tiden då allt blommar ut. Även du. Under denna kväll möts vi en liten, trygg grupp kvinnor för att se varandra och bli sedda för de vi är, spegla oss i varandra och utforska kvinnokraft i rörelse och stillhet. Vi alla bär våra egna livshistorier men samtidigt har vi så mycket gemensamt – du är inte ensam. Kvällen börjar i en cirkel med prat och intuitivt skrivande, övergår sedan i en rörelseklass i Authentic Flow och fri rörelse följt av en lång, välmarinerad vila. Kvällen avslutas med alkoholfritt bubbel och näringsrika snacks. Inga som helst förkunskaper behövs. Mer info HÄR. Boka din plats HÄR.

2022-05-10
Dagsretreat – Reset & renew den 11 juni – FULLBOKAT!
Behovet av vila och återhämtning är nog större än någonsin. På detta dagsretreat får du utforska vila och återhämtning i olika former – medveten andning, meditation och ljud (mantra), mjuka yogarörelser och den djupa vilan i restorative yogan. Självklart får kroppen även energipåfyllning i form av en god, näringstät, växtbaserad lunch. Mer info HÄR, bokning HÄR (early bird pris t o m 25/5 kl. 19!).

Schema för dagen:
9.45-10.00 incheckning i tystnad
10.00-12.00 pranayama (andning), mantra, meditation & soft authentic flow yoga
12.00-13.00 lunch (växtbaserat, naturligt glutenfritt)
13.00-14.30 restorative yoga & yoga nidra

2022-04-28
Master Class med Marie Romani – Bjud in vårens spirande ljus 7/5.
En ny, efterlängtad långklass med vår uppskattade gästlärare Marie Romani den 7 maj kl. 10-12.30.
Authentic Slow Flow – Bjud in vårens spirande ljus. Yoga handlar till stor del om att låta energi röra sig inom dig samt hitta frigörelse. Att hitta frekvensen för läkande, frihet och en känsla av att komma hem. Genom andning, mjuk inkännande rörelse, yoga asana, mantra och meditation bjuder vi ljusets läkande kraft genom alla lager in till den innersta kärnan. Passar alla oavsett tidigare erfarenhet, lån av all behövlig utrustning ingår. Anmälan HÄR.

2022-03-30
Stress Less – kurs i somatisk stresshantering (EARLY BIRD erbjudande t o m 5/4 kl. 21)
Långvarig stress? Utmattningsproblematik? Oro och/eller stressrelaterad värk i kroppen? Saknar du något mer än stödsamtal i din stresshanteringsverktygslåda? Det här är kursen för Dig.
Stressen bor i allra högsta grad i våra kroppar och enligt vår erfarenhet går det inte bara att prata och vila sig ur det. På denna kurs får du lära dig mer än ”det vanliga” om hur vår naturliga stressresponscykel fungerar, vad som faktiskt händer i kroppen och vad du kan göra själv för att öka din motståndskraft och ditt toleransfönster samt hur du kan hitta vila som stöttar din kroppshjärna på djupet, inte bara mot trötthet i stunden. Utöver fyra kurstillfällen får du även tillgång till inspelat material att praktisera till hemma för att förankra och förstärka kroppens förmåga att vara i det som är, oavsett vad som är. Mer info HÄR, anmälan HÄR.

2022-03-30
Vårens yogautmaning – make yourself a priority (1 april t o m 5 maj)
Alltför ofta går tiden och energin till andra och annat och den viktigaste personen i ditt liv, Du, får klara sig på smulorna som blir över. Den här utmaningen är inte en tävling, den handlar om grundläggande egenvård och att lära sig att öva på att prioritera sig själv. Mer info HÄR.

2022-03-07
Helgretreat på Liljero 8-10 april. EN PLATS KVAR! Varmt välkommen till en helg fylld med tid för Dig! Tid för rörelse och stillhet, att känna, att börja släppa taget och skapa plats för ett nytt år med nya möjligheter. Vi vaggas in i lugnet av den underbart stillsamma känslan i det gamla kapellet och naturen runtomkring och får möjlighet att möta oss själva genom andetag, somatisk rörelse, stillsam restorative yoga och embodied yinyoga. Varmt och inkluderande gemenskap samt god, näringsrik mat ger ytterligare djup och stöd i Ditt självutforskande från början till slut. Mer info HÄR och betalning HÄR för dig som vill betala med kort eller Swish.

2021-12-20
Utförsäljning i butiken! Flera varor är redan slutsålda så vänta inte för länge!

2021-10-03
Vi fyller år! Den 7 oktober fyller studion 4 år och det firar vi hela veckan lång! Gratis prova-på klasser, öppet hus och medlemskväll med snacks, mingel, tävlingar och en massa annat roligt!
ÖPPET HUS ONS 7/10 KL. 14-16.30 SAMT LÖR 9/10 11-13
MEDLEMSKVÄLL ONS 7/10 KL. 16.30-18.15

2021-09-21
Yinyoga i kursform. Äntligen kan du slippa jaga platser och bara njuta av välgörande yinyoga i en mindre, trygg grupp. Kursen passar för dig som är helt ny med yoga, kan ha behov av extra anpassningar p g a skador och/eller smärta, har behov av ett mindre sammanhang eller som helt enkelt vill ha en bestämd yogadag i veckan utan att behöva boka varje vecka. Mer info HÄR. Du anmäler dig genom att köpa kursen i vår WEBSHOP (bläddra ner till ”Kurser”), betalning med Swish eller kort.

2021-09-20
Thank god it’s Friday! Kom och fira in helgen med en 2h specialklass med den innovativa yogiska träningsformen Shake the Dust med en efterföljande Yoga Nidra (yogisk guidad djupmeditation/avslappning).
FÅTAL PLATSER KVAR! Mer info och anmälan HÄR. I priset ingår även näringsfyllda växtbaserade snacks och fermenterad alkoholfri ”bubbel”.

2021-09-12
Vår höstutmaning startar imorgon måndag 13/9! Tre veckor av yoga, daglig frisk luft och några personliga förändringar i din vardag är receptet för en mer välmående och energifylld höst. Du dokumenterar din utmaning på denna dokument:

2021-08-19
Våga Yoga – FULLBOKAD. En kurs på 4 tillfällen för dig som vill börja yoga eller återuppta en borttappad praktisering men inte känner dig riktigt bekväm på ordinarie veckoklasser (än) p g a stress/oro/värk eller liknande. Inga förkunskaper behövs och Mari guidar genom kursen med fokus på varande och självmedkänsla. Mer info HÄR.