SOMMARUTMANINGEN
Det är lätt att tappa bort sin praktisering när vardagens rutiner byts ut mot
semesterns välförtjänta ledighet fast vi vet hur mycket bättre vi mår av en regelbunden praktik. Syftet med denna utmaning är att hjälpa dig, inte bli ett stressmoment som ska presteras.
• Gör så här:
Sätt en tydlig målbild för dig själv och beskriv känslan du önskar uppnå med din praktisering (t ex ha utrymme att vara/andas, följsammare kropp och/eller sinne, ökad förmåga att vara i det som händer vad som än händer, hur egentid får dig att må etc).
• Delta på minst 8 klasser under perioden 28 juni – 22 augusti, ca 3-5 lugna
klasser (yin, restorative) och 3-5 dynamiska klasser (hatha, authentic flow, shake the dust). Ja, vi vet att några bara praktiserar det ena eller det andra
men vi behöver balans mellan yin och yang 😊
• Onlinemedlemskap eller bortrest en längre tid? Praktisera från klassbanken och skriv enkel dagbok (räcker med ett par ord) över vilka klasser du gjort och hur det kändes efteråt, olika klasser varje gång fördelat enligt ovan.
• Rapportera in din sommarutmaning till info@satyayoga.nu senast den 29
augusti och berätta vilka datum och klasser du praktiserat och vad din
sommarpraktisering gett dig. Bäst motivering ”vinner”.
• Den största vinsten i utmaningen kommer att kännas på insidan men vi utser även en ”vinnare” som på något sätt gjort sig en extra fin resa tack vare utmaningen. Hen får en halv regndroppsmassage och Vila i dig själv, boken om restorative yoga och compassion som ALLA borde läsa. Deltagaren med flest praktiserade klasser vinner en liten treat.


DAGSRETREATS UTOMHUS PÅ KVARNGÅRDEN
Två pandemisäkrade heldagar ute på sagolikt vackra Kvarngården!
I priset ingår två långklasser och näringsrik lunch, rawfoodfika och kaffe/te från supermysiga Uno fika och butik.
Det finns vattentoaletter samt möjlighet till handtvätt på plats.
Lö 19 juni: Vila & återhämtning med Mari och gästläraren Marie Romani
Lö 3 juli: Kraft & energi med Mari & Tina
Mer info på vår Facebooksida under Evenemang, bokning HÄR

PANDEMIINFO (UPPDATERAD 2021-04-20)
P g a pandemilagen har vi väldigt begränsat antal platser på studion (6 av vanliga 14). Detta innebär att av 2 av de 6 platserna är i rummen i anslutning till stora salen. Du ser läraren från alla platser men musiken hörs lite mindre.

Vi serverar inget te eller vatten för att undvika trängsel.
Klädhängaren har flyttats till ett markerat område intill entrén.

För att kunna följa lagen ber vi dig att följa dessa regler:

 • Stanna hemma om du eller någon du bor med har symptom samt om du kan ha blivit exponerad för smitta.
 • Kom i god tid, gärna senast 10 minuter innan utsatt tid.
 • Tvätta händerna med tvål och vatten innan du tar redskap. Handsprit är endast ett komplement.
 • En person i taget vid klädhängaren. Upptaget? Vänta i trapphuset, ej inne i lokalen.
 • Var uppmärksam på infoskyltar och annan information på plats.
 • Följ lärares instruktioner noga (t ex alla vänder sig åt samma håll, inga kraftiga utandetag genom munnen).
 • Mattorna får ej flyttas från de markerade platserna.
 • Håll kärleksfullt avstånd – minst en yogamattas längd under hela din vistelse hos oss.
 • Ta med 2 filtar till alla klasser, gärna även eget bolster om du har möjlighet.
 • Vi lånar EJ ut redskap på dynamiska klasser under pandemin (för att kunna vädra dem minst en vecka mellan användningarna).

Vi ansvarar för att:

 • Ge tydliga instruktioner om åt vilket håll alla ska vända sig, påminner om att andas genom näsan och ej genom munnen.
 • Spritar mattorna efter varje klass samt luftar redskapen minst en vecka efter användning
 • Spritar dörrhandtag och andra ytor som berörs av många efter varje klass.
 • Följa och uppdatera oss efter rekommendationerna från FHM.

BEHANDLINGAR
Vi som ger massagebehandlingar på studion (Mari och Annika från Green Table Massage) använder alltid munskydd. Ventilationen är mycket god, rummet vädras och bänken spritas av noga mellan behandlingarna. Både du och rätt att boka om även på kort varsel p g a förkylningssymptom.

NYHETSBREV MAJ (2021-05-16)
Länk till vårt senaste nyhetsbrev:
https://mailchi.mp/1fc9a422ea28/vrinspiration-we-can-do-this

HJÄLP OSS RÄDDA STUDION! (2021-05-16)
Nästa (och förhoppningsvis sista) donationsklass för att rädda studion!
Den 24 maj kl. 18.30
Vi vet att orken och motivationen tagit slut för länge sen men vi ber om Din hjälp en gång till! <3

VÅRSCHEMA (2021-05-16)

HJÄLP OSS RÄDDA STUDION! (2021-04-20)
Pandemin har slagit mycket hårt mot världens yogastudios. Vi håller en donationsklass en gång i månaden där intäkterna går till att betala hyran under pandemin. Priser: 230 kr på plats, 160 kr online. Du kan köpa hur många onlinebiljetter som helst, du tar inte plats från någon annan. Stort tack för ditt stöd! <3

SCHEMA VINTER 2021 (2021-01-13)
…är på gång. Vi fick tänka om lite med anledning av nya pandemilagen men snart så, håll utkik!

JULKALENDER 2020
Du har väl inte missat vår supermysiga julkalender? Där hittar du korta praktiseringar, tankeväckande videoklipp, näringsrika julrecept och erbjudanden på julklappar som gör gott både för mottagaren och människorna som tillverkat dem <3 Kalendern finns på vår Facebooksida under evenemang.

PILOTKURS FÖR DIG MED LÅNGVARIG STRESS OCH/ELLER UTMATTNING
Mari har gått första steget i Somatic Stress Release™ och kommer hålla en första pilotkurs för Dig som vill lära dig mer om den naturliga fysiologiska stressresponsen och vad den gör med kroppen, meditation samt embodied rörelse och mindfulness, öka din motståndskraft (resilience), identifiera och lösa upp stressrelaterad spänning i kroppen och ändra ditt förhållningssätt till stress. Datum kommer inom kort, intresseanmälan till info@satyayoga.nu
Mari fortsätter sin utbildning till Somatic Stress Release™ Practitioner under vintern/våren 2021. Denna första kurs erbjuds till ett kraftigt rabatterat pris.

WORKSHOP SELF MYOFASCIAL RELEASE 17/1 – PÅ STUDION ELLER HEMIFRÅN VIA ZOOM
Myofascial release handlar om att släppa på stramhet och spänning i muskler och fascia i och runtom musklerna. På denna workshop får du lära dig en helkroppsmassage med hjälp av speciella myofasciabollar för mindre smärta och ökad rörlighet. Du får med dig skriftliga instruktioner för fortsatt egenpraktisering hemma. Early bird pris t o m den 23/12!

LÅNGKLASS VINTERVILA 6/1
Under vintern vilar naturen och samlar kraft för att orka växa och blomma ut igen. Vi människor överlag att byggt upp en livsstil som går ut på att prestera året runt, sedan undrar vi varför vi är så trötta. På denna klass utforskar vi vattenelementet utifrån Somatic Earthing och Yinyoga, vi känner på hur det känns att vila i våra djupa vatten, skapa rörelse i djupet och utforskar vilsam rörelse utifrån kraften i vattenelementet. Inga förkunskaper behövs.
Behöver vi flytta fram klassen p g a pandeminkan du ha pengarna innestående eller få fullåterbetalning. Early bird pris t o m den 23/12!

NY WEBSHOP och massagebokning!
Du hittar vår nya Webshop HÄR och i appen. Från årsskiftet sker alla köp i webshopen, möjlighet att betala med Swish eller faktura kommer inom kort.
Nu finns även behandlingsbokningen på vår bokningssida och app! Du som har ett ordinarie Årskort eller Årskort Extra får automatiskt ditt rabatterade pris (- 10 %) när du bokar via hemsidan eller appen, supersmidigt!

NYTT! ONLINE MÅNADSKORT
Med vårt nya Onlinemånadskort yogar du obegränsat på alla våra onlineklasser, live stream och via Klassbanken. Du som har ett klippkort kan frysa det och teckna ett onlinekort under tiden. Du tecknar ditt kort HÄR.

ONLINEYOGA PÅ ZOOM
Vi går helt online 15/12-27/12, därefter blandat på plats och live stream via Zoom. En klassbank med inspelade meditationer och klasser ingår i alla våra månads- och årskort. Då kan du praktisera hemma när helst du vill.

LÅNGKLASS VILA DIG I JORDEN – 2H YINYOGA
FULLBOKAD
Terminens första långklass den 23 augusti. Mer info HÄR, bokning via vårt bokningssystem Wondr.

WS RESA TILL KROPPENS MITTPUNKT MED HILLEVI BORGA
FULLBOKAD
Missa inte denna dag med en av Sveriges absolut bästa yogalärare! Hillevi är fysioterapeut och yogalärare med lång erfarenhet och förutom workshopen finns möjlighet att boka en enskild rörelseanalys denna dag. Workshopen passar även dig som har en del smärtproblematik i t ex rygg eller bäcken. Mer info och instruktion till bokning HÄR.

UTOMHUSYOGA PÅ KVARNGÅRDEN
På onsdagkvällar t o m den 26 augusti, bokning via vårt bokningssystem Wondr.