HÖSTSCHEMA 2022

Nu är höstens uppdaterade grundschema här! Schemat gäller fr o m 30/9. Det du ser på schemat är det minsta vi alltid erbjuder. På måndagar erbjuder vi olika typer av kurser, workshops och långklasser, följ oss på sociala medier eller kika in HÄR. Vi håller även extrainsatta pop-up klasser när lärarna har utrymme, håll utkik i bokningen. Mindre förändringar kan förekomma, se i appen eller HÄR.


KLASSUTBUD

AUTHENTIC FLOW
En dynamisk klass där du får utforska rörelse och varande inifrån alla kroppens system, inte bara den muskuloskeletala rörelseapparaten. Intuitiv, somatisk rörelse på Din kropps villkor där du får möjlighet att hitta din kropps unika inre linjering i stillhet och rörelse. Skelettet är din inre arkitekt som musklerna stöttar, inte styr.
Den officiella beskrivningen av Authentic Flow: ”an intuitive, embodied and explorative yoga and somatics class with some or all of these tools included: asana, authentic movement, unique soundscape, mantra, pranayama, touch, creative sequencing, self exploration, Tantrik philosophy and elemental work.”

HATHA FLOW
Ha/Tha betyder sol/måne o syftar på polariteterna, Yin och Yang, i kroppen. Den mer kraftfulla Yangenergin balanseras med den mer mjuka, lugna Yinenergin. Andningen används i kombination med asanas (positioner). I början av klassen får du landa i andetagen, värma upp kroppen med mjuka rörelser och solhälsningar. Därefter följer några statiska positioner som hålls ca 5 djupa andetag. Musklerna blir starkare och uthålligare, kroppens energier kan flöda fritt, blockeringar och spänningar minskar. Du får förutom styrka även mer smidighet, balans och ökad förmåga att fokusera.

MYOFASCIAL YIN
En klass där vi blandar yinyoga med en form av egenmassage med speciella massagebollar för att komma åt de djupa lagren av bindvävshinnor/fascia. Myofascial release hjälper kroppen att släppa på spänningar och bli mjukare och följsammare.

PRANAYAMA (ANDNING), CHANTING & MEDITATION
Enkla andningsövningar, mantrasång samt meditation med varierande enkla tekniker som passar alla oavsett tidigare erfarenhet, en praktisering som ofta ger ett djupt lugn, närvaro och fokus. Många tror att de inte kan meditera för att de har så mycket tankar men meditation handlar just om att bli medveten OM sina tankar och att bli bättre på att betrakta dem istället för att tänka dem. Det finns alltså ingen ”bra” eller ”dålig” meditation.

RESTORATIVE YOGA
Restorative yogan syftar till att låta kroppen landa in i vila och dvala för att skapa djup återhämtning för kroppens alla system. Hjärtrytmen och syreförbrukningen sänks, hjärnaktiviteten minskar. Det parasympatiska lugnande nervsystemet aktiveras, från flykt till ett landande i vila och avspänning. Positionerna i restorative yoga som hålls under en längre tid syftar till att att på ett mjukt och stabilt sätt öppna upp för flöde och kommunikation inom kroppen. Kom och vandra in i dina inrelandskap.

SHAKE THE DUST
Shake the dust är en ny embodied träningsform. Med en innovativ ljudbild och inslag av yoga, somatisk rörelse och pilatesstyrkeövningar som varvas med fri rörelse och stunder av stillhet får du möta och landa i dig själv. Shake the Dust är inte terapi men kan vara väldigt terapeutiskt. Det är ett träningspass, men också mycket med än ett träningspass – HIIT but deep!

YIN YOGA (MARI)
En lugn meditativ klass med ett mindre antal sittande eller liggande positioner varvas med långsam, mjuk, intuitiv rörelse för att ”checka in” i kroppen (i motsats till att ”checka ut”). Förutom TKM (traditionell kinesisk medicin) bygger klassen även på somatisk rörelse, BMC (Body-Mind Centering), bodyfulness istället för mindfulness och klassisk icke-dualistisk tantra (ej neo-tantra). Du mjuknar i kropp och sinne, nervsystemet får vila och återhämtning och energiflödet ökar. Musiken är väldigt viktig – varje låt väljes ut med omsorg för att musiken ska ta dig djupare in i din praktisering, din kropp och din upplevelse och bära dig genom klassen.

YIN YOGA (TINA)
En lugn , meditativ klass med ett mindre antal sittande eller liggande positioner där fascian aktiveras genom töjning och kompression. TKM (traditionell kinesisk medicin) och mindfullness (medveten närvaro) är en stor del av Yinyogan. Kroppens muskler mjuknar och slappnar av, kropp och sinne får återhämtning samt inre lugn och ro och energiflödet ökar. 

YOGA NIDRA
En guidad djup avslappning/meditation. Yoga Nidra kallas även för yogisk sömn, vilket refererar till det hypnogoga tillståndet du hamnar i, mellan sömn och vakenhet. Detta tillstånd är mycket återhämtande och Yoga Nidra rensar mentalt skräp som lagras i vårt undermedvetna. Det sägs att 20-30 minuter av Yoga Nidra motsvarar 2-4 timmars sömn – inte för att sömn ska ersättas med annat men för att vi ska förstå hur djupt återhämtande yoga nidra kan vara.